Projectontwikkeling

Hart voor oekraïne

We geloven dat we meer kunnen bereiken als we onze krachten bundelen. Daarom  ondersteunen we de actie van Watergenius om Oekraïne te helpen.

Duizenden families met kinderen vluchten, hun huizen en bezittingen moeten ze achterlaten.

Watergenius zamelt de hulpgoederen in die nu het hardst nodig zijn: denk aan baby’s en kinderen, langhoudende voedingsproducten, hygiënische producten en medicijnen. Deze zullen ze zelf naar de grens Slovakije, Hongarije, Polen/Oekraïne brengen.

Sterck stelt zich op als inzamelpunt voor alle hulpmiddelen die jullie kunnen missen. Twijfel dus niet en breng jouw hulpmiddelen langs in onze droppoint!

 

WELKE GOEDEREN ZIJN NU PRIORITEIT? 

 • Langhoudende voedingsproducten
  suiker, zout, pasta, rijst, zonnebloemolie, tarwebloem, thee, melk, fruit, water, blikken vlees en/of groenten, …
 • Hygiënische producten
  WC-papier, vochtige doekjes, shampoo, zeep, pampers voor volwassenen/kinderen, vrouwelijke hygiëne vb. maandverband, tampons, …
 • Baby & kinderen
  pampers, doekjes, huidolie, zinkzalf, talkpoeder, kleding, baby wasgel, babyshampoo, babyvoeding, baby poeders, melk, zuigflessen, slaapzakjes, …
 • Medicijnen & EHBO
  handschoenen, injectiespuiten, naalden, …
  antipyretica (koortswerende middelen) – paracetamol, aspirine, dafalgan
  wondverzorging – gaas, verband, pleisters…
  ontsmettingsmiddel – Spiritus, chloorhexidine, …
  behandeling van wonden – briljant groen, jodium, …

 

WAT DOET WATERGENIUS & HOE?

Watergenius draagt de oorlogsslachtoffers van Oekraïne een warm hart toe en wil helpen waar ze kunnen. Ze willen ervoor zorgen dat deze families en kinderen de meest noodzakelijke basisvoorzieningen krijgen. Daarom zamelen ze nu de hulpgoederen in die nu het hardst nodig zijn. Deze zullen ze zelf naar de grens Polen, Slovakije, Hongarije/Oekraïne brengen.

Dit met de hulp van hun collega Serge Matiash, afkomstig van Oekraïne en al meer dan 23 jaar in België met zijn gezin.
Hij zorgt als logistiek verantwoordelijke bij Watergenius dagelijks voor de snelle verwerking van bestellingen en leveringen van en naar klanten. Logistiek zit hem in het bloed!

Serge heeft de nodige contacten met humanitaire organisaties, logistieke firma’s in buurlanden en Oekraïne. Dankzij zijn persoonlijke contacten en netwerk zullen alle ingezamelde goederen direct op de juiste plaats terecht komen bij de grensgebieden Polen, Slovakije, Hongarije/Oekraïne.