Projectontwikkeling

Italiaanse designkranen van Fantini: gedurfd, maar passend in elke stijl.

Fantini is een Italiaanse kranenfabriek die opereert op het hoogste designniveau, met een zeer scherpe prijs-kwaliteitverhouding. Fantini Rubinetti brengt complete collecties uit en is veelvuldig winnaar van verschillende internationale design-awards. Het bedrijf won in 2018 bijvoorbeeld nog het Archiproducts Design Award voor hun ABOUTWATER productlijn, een partnership tussen Boffi en Fantini, en een realisatie met aandacht voor vormen van water.


Water, een passie
Fantini’s hoofdkantoor is gevestigd in Pella, langs de oevers van het Italiaanse Ortameer. Water heeft hier duidelijk een hoofdrol in het kleine dorpje. Design zit in hun DNA. Hun kraanwerk wordt gemaakt voor dagelijks gebruik, om water naar de huizen te brengen, met telkens een drupje magie.

Architecten
Fantini heeft een ruim aanbod aan kranen, maar waar ze het meest bekend om staan, zijn de design kranen. Geometrische vormen geven een gedurfd uiterlijk aan de kranen en zorgen voor een unieke impressie van de ruimte.
Fantini werkt met gerenomeerde architecten, waaronder ook de Belgische architect Vincent Van Duysen. In 2016 lanceerde hij voor Fantini de collectie ‘Icona’. Een tijdloze collectie kranen met een vleugje nostalgie, doch is deze collectie hedendaags, modern en ergonomisch met een zekere sensualiteit.
Dit resulteert in een herinterpretatie van de klassieke kraan. Een evenwichtsoefening tussen klassieke en industriële vormgeving waarbij functionaliteit, duurzaamheid en comfort centraal staan.

Ontdek in onze toonzaal het kraanwerk van de architect Van Duysen himself.